Čo pomáha na rovnováhu hormónov, pms syndrómu a na menštruačné kŕče ?

Čo pomáha na rovnováhu hormónov, pms syndrómu a na menštruačné kŕče ?

MACA KOREŇ:

Zvyšuje energiu a vytrvalosť
MACA je rastlinou, ktorá dokáže posilniť energiu, zvýšiť silu a vytrvalosť. Zároveň tiež posilňuje libido.
Podľa legendy sa maca peruánska stávala potravou Inkov, ktorí si takto pred bojom zvyšovali svoju odolnosť a schopnosť vytrvať.
Túto rastlinu nájdeme rásť v peruánskych Andách, respektíve v tunajších náhorných plošinách. Rastie dokonca vo výškach 3000 – 4000 metrov nad morom.
Veľmi často sa používa maca prášok. Ide o rozomletý prášok pripravený z koreňa tejto rastliny vzdialene sa podobajúcej mrkve. Výživovo ide o veľmi bohatú rastlinu.

Zloženie bohaté na minerály a vitamíny.
Nájdete v nej sacharidy, vlákninu aj bielkoviny. Nechýba tu 20 aminokyselín, 7 z nich je esenciálnych, ktoré je potrebné ľudskému telu dodávať, pretože si ich samo nevyrobí.
Samozrejme sa v koreni vyskytujú tiež minerály, ktoré sú pre ľudský organizmus životne dôležité, a to vápnik, horčík, fosfor, sodík, draslík, železo, síra. Okrem toho tiež stopové prvky selén, jód, zinok, meď, bizmut, mangán.
Dôležitý je tiež obsah vitamínov. narazíte tu hlavne na vitamíny A, B1, B2, B6, C a tiež E. Nutričná hodnota peruánskeho ženšenu teda je, ako vidieť, naozaj vysoká. To všetko skrývajú napríklad maca tablety, ktoré sa dajú užívať aj na imunitu, ktorú zvyšujú až o 15%

Mnoho ľudí potvrdzuje tiež ústup chronickej únavy, zlepšenie duševných schopností, podstatné zvýšenie chuti na sex a celkovo životnej energie.
Ženám pomáha stabilizovať menštruáciu, odstraňuje krče, eliminuje PMS syndrom alebo vyrovnať sa s problémami spojenými s prechodom. Celkovo podporuje v tele funkciu žliaz s vnútornou sekréciou, vytvára hormonálnu rovnováhu.
Ďalšie pozitívne účinky sú pozorované napríklad v oblasti stabilizácie krvného tlaku, cholesterolu a cukru v krvi. Pomáha aj zlepšovať zrak, sluch a sústredenie. Celkovo je pôsobenie macy v organizme veľmi všestranné.

DRAČIA KRV KVAPKY:

Dračia krv, ktorú poznáme ako Drags Imun, je čistá živica tmavočervenej farby z juhoamerického stromu Croton lechleri. Jej účinky sú také rôznorodé, že nahradí niekoľko liekov naraz.

Peruánske ZLATO
Croton lechleri je vysoký štíhly strom dorastajúci do výšky 10–20 m. Rastie v povodí Amazonky a v Andách, v nížinách aj výšinách a miestami tvorí celé lesy. Jeho červeno-šedá kôra s bielymi škvrnami je hladká, listy veľké (12–30 cm dlhé), svetlozelené, srdcovité, pokryté tenkými chĺpkami. Početné kvety zeleno-bielej až jantárovej farby tvoria hroznovité zoskupenia. Plody sú malé, guľaté, červenkasté a pokryté chĺpkami, obsahujú hladké a mäkké semená, ktoré tvarom pripomínajú draka.
Ak je kôra stromu narezaná alebo zodretá, vyteká z nej tmavočervená, šťavovitá, penivá miazga (latex, živica), ako keby strom krvácal. Tento latex má liečivé vlastnosti a Peruánci ho používajú ako “tekutý obväz”, pretože rýchlo schne a vytvára ochrannú vrstvu.
V ľudovej medicíne Peru je táto rastlinná šťava známa a užíva sa už celé storočia. Tvaru semien a farbe živice vďačí strom za svoj názov Sangre de Drago – “dračia krv”.

LIEČBA
Prvú zmienku o Sangre de Drago zaznamenal okolo roku 1600 španielsky prírodovedec a objaviteľ otec Bernabé Cobo, ktorý popisoval jeho liečivé účinky. Od 60. rokov minulého storočia prebiehajú výskumy tejto živice na popredných univerzitách na celom svete. Boli z nej izolované látky SP – 303 (užívané pri liečbe hnačiek pri ochorení AIDS a pri liečbe hnačiek spojených s cestovaním) a taspín (vykazuje protizápalovú aktivitu a hojí rany).
Filozofia bylinkárov z doby Dioscorida (grécky lekár za vlády cisára Nera, 40–90 n. l., autor jedinečnej 5-dielnej bylinkárskej encyklopédie, ktorá dala základ gréckemu lekárstvu) a Galéna (grécky lekár, nar. 129 n. l., propagátor liečby púšťania krvi žilou a odvážny operatér) uvádza, že rastliny, ktoré sa podobajú na niektorú časť ľudského tela, sa môžu použiť na liečbu ochorenia práve tejto časti tela. Takže Sangre de Drago je podľa tejto filozofie skvelá na krv, krvné cievy a kardiovaskulárny systém (listy v tvare srdca, latex farby krvi).

NAMIESTO DESIATICH LIEKOV JEDNA RASTLINA
Všetci veľmi dobre vieme aj o ďalších znamenitých antivírusových, antibakteriálnych, antiseptických, antimykotických, hemostatických, protinádorových, protistresových a tonizujúcich účinkoch crotonu, pretože v domácej lekárničke takmer každého z nás nechýba prípravok Drags Imun: čistý, 100%-ný extrakt zo spomínaného stromu, posilňujúci imunitný systém a pomáhajúci rýchlej regenerácii organizmu. Odborné štúdie dokazujú, že je napríklad 30-krát silnejší než penicilín. Využitie Drags Imunu oceníme mnohými rôznymi spôsobmi – vnútorne aj zvonka. Je dobré zhrnúť si a zopakovať jeho účinky.

Dnes sa estetická medicína viac ako kedysi vracia k prirodzenosti.
Botox vydrži na tvári relativne krátko vačšinou len do 5 mesiacov, vyskúšajte MEZONITE, výsledný efekt je niekoľko rokov!
ktoré sú vo svete veľkým hitom. Ide o omladzujúcu procedúru, ktorá funguje na princípe vpichovania kratučkých nití do podkožia/kože. Tieto netradičné nitky sú vyrobené zo špeciálnych vlákien, ktoré sú vstrebateľné, takže po čase sa v pokožke rozložia. Ich tajomstvom je, že na seba viažu prirodzený kolagén, čím okamžite vyhladzujú miesta, kam boli vpichnuté. Pomocou týchto „zázračných" nití môžeme dosiahnuť spevnenie podkožia, konturovanie tváre, stimulovanie tvorby kolagénových vlákien a lifting poklesnutých častí tváre. Ošetrujú sa nimi drobné vrásky v okolí pier, očí, poklesnuté obočie, nosooústne vrásky.

Výsledok je takmer okamžitý, v priebehu niekoľkých mesiacov sa efekt ešte mierne zlepšuje, pretože pod vplyvom pôsobenia nití v podkoží vznikajú kolagénové zrasty, ktoré pomáhajú držať podkožie v požadovanej polohe. Efekt zákroku sa počíta na roky, v závislosti od typu kože, podkožia a veku pacienta. Zväčša je postačujúci jeden zákrok na konkrétnu ošetrovanú pleť.

Zdieľať: